Slider image 1 Slider image 2

Object detail

Object detail
Property photo 0 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 1 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 2 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 3 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 4 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 5 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 6 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 7 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 8 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 9 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 10 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 11 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 12 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen Property photo 13 - De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen
Te koop: De Kwakel 24, 7891 XD Klazienaveen
Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw, veen
Perceeloppervlakte 20.990 m²
Aanvaarding In overleg
€ 675.000,- k.k.

Algemeen

TE KOOP AANGEBODEN
“De Kwakel 24, 7891 XD te Klazienaveen”

Glastuinbouwbedrijf met bedrijfswoning,
10.000 m² glasopstallen met loods, overige aanhorigheden de beschreven inventaris(sen) en eventueel over te nemen roerende zaken volgens de bijbehorende lijsten en omliggende grond, totaal 2.09.90 ha groot.

Totale oppervlakte 2.09.90 ha,. Het geheel is kadastraal bekend gemeente Emmen, al... Meer informatie
 • Kenmerken
  Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw, veen
  Bouwperiode 1999
  Status Beschikbaar
  Aangeboden sinds Zaterdag 22 augustus 2020
  Alle kenmerken

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00169
Vraagprijs € 675.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Zaterdag 22 augustus 2020
Bouw
Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw, veen
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1999
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2 ha 9 a 90 ca
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Nabij snelweg
Platteland
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigendom belast met opstal
Eigendom Eigendom belast met opstal
Bedrijfswoning
Type object Vrijstaande woning
Inhoud 1.400 m³
Perceeloppervlakte 1.500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 300 m²
Aantal bouwlagen 4
Aantal kamers 13 (waarvan 6 slaapkamers)

Beschrijving

TE KOOP AANGEBODEN
“De Kwakel 24, 7891 XD te Klazienaveen”

Glastuinbouwbedrijf met bedrijfswoning,
10.000 m² glasopstallen met loods, overige aanhorigheden de beschreven inventaris(sen) en eventueel over te nemen roerende zaken volgens de bijbehorende lijsten en omliggende grond, totaal 2.09.90 ha groot.

Totale oppervlakte 2.09.90 ha,. Het geheel is kadastraal bekend gemeente Emmen, alle sectie AF:
• nummer 857, groot 1.04.70 ha, eigendom;
• nummer 858, groot 1.05.20 ha, eigendom.

Traditioneel gebouwde bedrijfswoning, type landhuis met enkele dakkapellen, bouwjaar 2006, met hoog afwerkingsniveau en met gebruikmaking van hoogwaardige bouwmaterialen.
Fundering op staal, spouw geïsoleerde gemetselde buitenmuren, alle betonnen vloeren met vloerverwarming en natuurstenen of keramische tegel, geïsoleerd dak gedekt met Koramic/Pottelberg leipannen, koperen goten en hemelwaterafvoer, buitendeuren en kozijnen alle Dark Red Meranti met zonbeheersend warmtereflecterend dubbel glas, fabricaat Saint-Gobain Glass. Verwarming en warmwatervoorziening middels een combiketel met 500 liter boiler (Vanderbeyl IGB boiler). De inhoud van het landhuis wordt benaderd op circa 1.400 m³. Op het rondom gelegen buitenterrein zijn op verschillende locaties terrassen aangelegd. Het woonhuis beschikt over zelfstandige nutsaansluitingen w.o. gas, water en elektra, alsmede rechtstreeks aangesloten op drukriolering. Raadpleeg de brochure voor uitgebreidere informatie w.o.indeling, foto's en tekeningen van het woonhuis.

Glasopstallen, bouwwijze en constructie;
Aanschaf/bouwjaar 1999, lengte/breedte 112 m x 90 m, opp. 10.080 m², vakmaat 4,5 m, poothoogte 4 m
Gegalvaniseerde stalen onderbouw, traliespant 8 m, glasmaat 1,125 m in aluminium roeden en gevels met enkele beglazing in aluminium roeden. Tweezijdige - tweeruits- halve ramen - spantluchting (2 groepen, 4 motoren). Condensgoten. Centrale hemelwaterafvoer met buitenwerkse afvoer naar watersilo ('first flush') en oppervlaktewater.

Bedrijfsruimte met inpandige kantine, annex kantoor, aangebouwde koelcel, bouwwijze en constructie;
Aanschaf/bouwjaar 1999 en 2005, lengte/breedte 20 m x 10 m, opp. 400 m².
Gegalvaniseerde stalen onderbouw, vrije overspanning 10 m, goothoogte 4 m. Buitengevel: stenen borstwering (spouw) met daarboven een lichtstrook van thermopane beglazing in hardhouten kozijnen en metalen geïsoleerde sandwichpanelen. Zadeldak gedekt met metalen geïsoleerde sandwichpanelen. Betonvloer met vloerverwarming, Tl-verlichting, 3 elektrisch bedienbare overheaddeuren (4 m x 4 m), 2 loopdeuren en vloerverwarming.

Nadere omschrijving opstallen;

Zwavelverdampers aanwezig.
Buisrailsysteem per tralie van 8 m: 5 buizen (Ø 51 mm) in gebruik als monorail en niet als verwarmingsbuizen.
Druppelleidingen per tralie: 11 druppelleidingen met aanvoerleidingen nabij het middenpad, totaal 14 kraanvakken.
Regenleiding per tralie: 3 regenleidingen.
Belichting per tralie: 2 strengen cyclisch licht.
Betonnen middenpad 3 mtr breed.
Klimaatregeling, 2018 ‘’Greenspec’’ klimaatcomputer. Nieuwe hard- en software w.o. pc, beeldscherm, kast en toetsenbord. Regelt de verwarming, luchting, water, bemesting etc. Met weerstation, nieuwe EC voelers, nieuwe Ph voelers, 2 regelkasten waarvan 1 bij substraatunit en 1 in glasopstanden.
Heaters 1999, 14 'Holland Heater' heteluchtkachels met een capaciteit van 13 m³.
Scherminstallatie 1999, de kas is voorzien van een bovenscherm uit 2008 (energiedoek) en van zijschermen.
Water technische installaties 2018, Hoogendoorn elektro-waterpomp met toebehoren.
Meststoffenopslag 2018, A- en B- bakken en toebehoren.
Waterbassin 1999, plaatstalen silo, inhoud 100 m³, te gebruiken als 'fist flush'.
Ontijzeringsinstallatie 2001, Remon (bronwater).

Diversen;
Octa alarm
Geluidsinstallatie
Compostsilo op het buitenterrein
Zelfstandige aansluitingen voor gas, elektra, water en riolering
Noodstroomvoorziening

Erfverharding1999, Stelcomplaten en klinkers.

Kantine met keukenblok, annex kantoor, toiletgroep (m/v, douche), (7 m x 3 m). Kantoor/logeerkamer op verdieping, via vaste trap bereikbaar. Koelcel aangebouwd 2005, (10 m x 10 m).

Raadpleeg de brochure voor uitgebreidere informatie, w.o. foto's, inventaris(sen). Alsmede eventueel over te nemen roerende zaken lijsten.

Bestemming

Ter zake van de vigerende planregels (bouwvoorschriften, gebruiksvoorschriften, toelichting en overige bepalingen) wordt verwezen naar het ter plaatse geldende bestemmingsplan, dat met voor het verkochte relevante regelgeving is te vinden op de site: ruimtelijkeplannen.nl Het bedrijf is gelegen in het bestemmingsplan Klazienaveen Tuinbouwcentrum III.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de gemeente Emmen, T 14 0591 of
door de sites te bezoeken, tuinbouwemmen.nl of gemeente.emmen.nl

Voor inlichtingen en het maken van een afspraak voor bezichtiging;
Uitsluitend via verkopend makelaar LTM Vastgoed B.V. G. (Gerben) Wessels, T: 0683573603,

Uitnodiging
De informatie is te bezien als een uitnodiging tot overleg c.q. tot het doen van een financieel voorstel. Een voorstel geeft opdrachtgever niet de plicht met de bieder in onderhandeling te gaan. Een aan- en verkoop komt niet eerder tot stand dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object) maar ook over details (zoals oplevering, roerende zaken enz.) wilsovereenstemming is bereikt.

U bent pas in onderhandeling als verkoper reageert op uw bod. Dus; als de verkoper via de makelaar een schriftelijk tegenbod doet. Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk schriftelijk aangeven dat hij met u in onderhandeling is. U bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal overleggen.

De verkopende makelaar mag doorgaan met bezichtigingen tot het moment de koop schriftelijk gesloten en ondertekend is. De makelaar is wel verplicht te melden dat de verkopende partij in onderhandeling is.

De vraagprijs is alleen een uitnodiging tot het doen van een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. De verkoper kan ook besluiten de vraagprijs te verhogen. Als de verkopende partij een bod aanvaardt, dan is er sprake van een koop. Als de verkoper een tegenbod doet, kan de koper door dit te aanvaarden de koop tot stand brengen.

Service-/huurovereenkomsten
Bestaande service-/huurovereenkomsten maken geen onderdeel uit van de verkoop en worden niet mee verkocht bij de registergoederen. Deze service-/huurovereenkomsten kunnen wel worden overgenomen door koper. Koper en verkoper treden hieromtrent in overleg na het tekenen van de koopovereenkomst tot aktepassering bij de notaris. Koper kan hier geen rechten aan ontlenen.

Bijzondere bepalingen/kettingbedingen/erfdienstbaarheden
Voor verplichtingen/kettingbedingen die eigenaar/rechthebbende verplicht is aan de opvolgende eigenaren/rechthebbenden op te leggen, alsmede de aan eigenaar/rechthebbende bekende erfdienstbaarheden, wordt verwezen naar na te melden akten.
Eigenaar/rechthebbende zal in de akte(n) van levering deze verplichtingen opleggen aan de koper. Koper is verplicht om deze op zich te nemen.

ALLE VOORGAANDE LEVERINGSAKTEN (EIGENDOMTITELS) KUNNEN OP VERZOEK UITSLUITEND PER E-MAIL WORDEN TOEGEZONDEN. DIT VERZOEK DIENT GERICHT TE WORDEN AAN BETROKKEN MAKELAAR.

Aanvaarding en levering
In onderling overleg af te spreken

Overdrachtsbelasting
Indien verkoper bij de aankoop van het object een beroep heeft gedaan op de vrijstelling als bedoeld in artikel 15 lid 1 letter q van de Wet op de Belastingen van Rechtsverkeer is de voorwaarde bij deze vrijstelling dat gronden minimaal 10 jaar als cultuurgrond zullen worden aangewend. Indien koper binnen 10 jaar na de aankoop van het object door verkoper, onderhavig object verkoopt, waarbij deze grond de kwalificatie cultuurgrond verliest, is koper verplicht deze overdrachtsbelasting waarvoor vrijstelling is gegeven te voldoen.

Omzetbelasting
Indien omzetbelasting is verschuldigd over de koopsom, ofwel vanwege de overdracht van de onderneming, ofwel in het kader van de herziening in de zin van de Wet op de Omzetbelasting 1968 van verkoper, komt deze omzetbelasting voor rekening van koper.

Voorbehouden/Onderzoeksplicht
Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, worden niet geaccepteerd.

De huidige eigenaar heeft aan LTM Vastgoed B.V. de opdracht verstrekt te bemiddelen bij de verkoop. De kosten voor bemiddeling door ons kantoor komen in zijn geheel voor rekening van de huidige eigenaar. Geheel vrijblijvend informeren wij u over alle aspecten bij de overweging van aankoop van onderhavig bedrijf. Echter koper heeft een onderzoeksplicht terzake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Het is aan te raden om zelf advies in te winnen bij een deskundige, een erkend agrarisch adviseur/makelaar.

Disclaimer
Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld en de gegevens zijn zo nauwkeurig en zorgvuldig mogelijk weergegeven. Benadrukt wordt dat de vermelde afmetingen zijn afgerond en gebaseerd zijn op (bouw)tekeningen. Het kan zijn dat tijdens de bouw daarvan is afgeweken. Dat is niet gecontroleerd. Worden er desondanks onjuistheden geconstateerd, dan kunnen daar geen rechten en/of aanspraken aan worden ontleend. Voor de juistheid van de (overige) informatie kan door LTM Vastgoed BV echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een daarvan afwijkend aanbod worden onze opdrachtgevers en wij niet gebonden, ook niet tot het doen van een aanbod. Een overeenkomst komt slechts tot stand door kennisgeving van een in alle opzichten en derhalve ook op ondergeschikte punten met een aanbod overeenkomende aanvaarding.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Inloggen

Inloggen op mijn LTM vastgoed BV. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Sluiten

Recent bekeken